Gratis SK5 Start up

Coaching op leefstijl COOL (GLI)

duurzaam aan de slag met je leefstijl via COOL met vergoeding*

Het COOL programma biedt een unieke nieuwe kans. Want onder bepaalde voorwaarden kun je duurzaam aan de slag met je leefstijl via COOL. Dit programma wordt door bijna alle zorgverzekeraars volledig vergoed vanuit de basiszorgverzekering*.
Wil je lekkerder in je vel zitten? Wil je echt werk maken van jouw gezondheid en een gezonder gewicht? Ga dan vooral eens na of het COOL programma iets voor je is.

     

Nieuw
Vanuit Stuurkracht5 wordt in Wierden het GLI programma COOL aangeboden. COOL staat voor Coaching op Leefstijl.
Het programma is een Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) en wordt vergoed vanuit de basiszorgverzekering wanneer je aan bepaalde criteria voldoet (zie verderop). Wil je deelnemen, check dan even de voorwaarden aan het eind van deze pagina en meld je dan via de Start-up button. Vermeld even dat het over het COOL programma gaat. 
MOMENTEEL HANTEER IK EEN WACHTLIJST maar laat je daar niet door weerhouden. 
Meld je dus wel aan als je belangstelling hebt, ik werk namelijk ook samen met andere GLI aanbieders.

Unieke kans
Je gaat over een mooie periode van twee jaar aan de slag met jouw persoonlijke doelen, gericht op een gezondere leefstijl. Het programma bestaat uit 16 groepslessen en 8 persoonlijke gesprekken. Je gaat vanuit je eigen vooraf gestelde doelen, vooral aan de slag met het verbeteren van dagelijkse gewoonten die invloed hebben op jouw gewicht, gezondheid en vitaliteit. Denk hierbij aan voeding, beweging, slaap, stress en ontspanning.

img

Heldere doelen en kleine stappen, samen meedoen in een groep maar ook individuele coachgesprekken. Daarom heeft COOL echt alles in zich om resultaten te kunnen boeken.

Werken vanuit je eigen doelen
Samen kijken we welke veranderingen in jouw leefstijl al een groot effect kunnen hebben. Ik ondersteun je om deze veranderingen door te voeren. En samen bepalen we doelen waaruit acties volgen die bij jou passen. Daarbij krijg je individuele begeleiding maar je kunt ook ervaringen uitwisselen in de groep.
De groepen zijn klein, minimaal 8- en maximaal 12 personen. Je maakt kennis met de mogelijkheden in de buurt om te bewegen, want bewegen is belangrijk maar wel op een manier die bij je past.
Daarnaast blijven je huisarts en/of praktijkondersteuner en/of internist je op de achtergrond ondersteunen.

Vergoeding
Het COOL programma wordt door bijna alle zorgverzekeraars volledig vergoed vanuit de basiszorgverzekering als je aan bepaalde voorwaarden voldoet (zie einde van deze pagina). Deelname heeft ook geen invloed op het eigen risico dat je hebt vanuit de zorgverzekering.

Het programma loopt over een periode van twee jaar. Veranderen van gewoonten vraagt tijd, vandaar dat twee jaar een mooie lange periode is om veranderingen ook ECHT eigen te maken.

Basisfase en onderhoudsfase
Het basisprogramma duurt 8 maanden. Hierin ligt de nadruk op gedragsverandering. In deze 8 maanden zijn er 8 groepsbijeenkomsten van anderhalf uur.
Daarnaast hebben we 4 persoonlijke gesprekken: een kennismakingsgesprek van een uur om jouw persoonlijke doelen vast te stellen, 2 tussentijdse gesprekken van elk 45 minuten en een eindgesprek van een uur.  

Het hele programma wordt volledig vergoed door bijna alle zorgverzekeraars.

Elke bijeenkomst brengt weer iets vernieuwends en is inspirerend. Het follow-up programma beslaat 16 maanden, met opnieuw 8 groepsbijeenkomsten van anderhalf uur en weer 4 persoonlijke gesprekken.
Hierbij ligt de nadruk met name op hoe je je gezondere leefstijl vol kunt houden. Zodat het een nieuwe leefstijl blijft, die heel vanzelfsprekend is.

De follow-up periode is een hele belangrijke, want in deze periode ontdek je hoe stevig je vernieuwde leefstijl al is verankerd in je leven.      

Duurzaam aan de slag met je leefstijl via COOL met vergoeding vanuit basiszorgverzekering*

Thema’s zijn bijvoorbeeld: 
Welke kleine aanpassingen zorgen voor een groot effect? Wat is gezonde voeding voor jou? Bewegen en sporten, wat past bij jou? Wat heeft slaap, stress en ontspanning met afvallen te maken? Hoe plan je gezond leven? Hoe maak jij jouw acties tot een succes? Wat zijn je valkuilen? Hoe ga je om met bijzondere gebeurtenissen zoals verjaardagen? Hoe blijf jij in beweging en houd jij je gezonde gedrag in stand?

Het programma wordt dus grotendeels met een groep gevolgd. Dat maakt het resultaat daarom alleen maar groter.
Dit komt vooral doordat je elkaar beter leert kennen, kunt stimuleren en ervaringen uit kunt wisselen.

*Wanneer kun je deelnemen aan COOL?

Het COOL-programma wordt vergoed vanuit de basis-zorgverzekering* wanneer je aan de volgende voorwaarden voldoet:
>  Leeftijd: je bent 18 jaar of ouder.
>  BMI: je hebt een BMI van 30 of hoger of een BMI tussen de 25 en 30 met (een verhoogd risico op) hart- en vaatziekten of diabetes type 2.
>  Motivatie: je bent sterk gemotiveerd om jouw leefstijl aan te passen, jij kunt in een groep functioneren en je bent bereid om twee jaar lang mee te doen aan het CooL-programma.
>  Huisarts: je hebt een doorverwijzing ontvangen van de huisarts.

Check als je aan bovenstaande criteria voldoet, ook altijd even bij je zorgverzekeraar of deze het COOL-programma volledig vergoedt. De term die meestal door zorgverzekeraars wordt gebruikt is: GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie).

Wil je meer informatie, heb je vragen of wil je je aanmelden? Neem contact op met je huisarts, je praktijkondersteuner. 
Dat kan ook via de Start-Up button op deze site. Vermeld er bij dat het om het COOL programma gaat. Ik reageer vervolgens z.s.m. op jouw bericht. 

Meer informatie over het COOL programma vind je ook op www.leefstijlinterventies.nl.

Er start een groep wanneer er voldoende aanmeldingen zijn. Wanneer je je aanmeldt, houd ik je uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen.  

Gewerkt aan deze case

Een mooie zin eronder

Google maps

Privacy & Cookieverklaring

Afbeeldingen helemaal onderaan